Второтдивизионният Янтра Габрово се похвали с чисто ново светлинно табло на стадиона „Христо Ботев” в Габрово. То бе закупено от феновете на тима, които дариха необходимите средства, съобщиха от клуба.

„Инициативата за закупуване на таблото е на привържениците на клуба и средствата бяха осигурени от тях. 43-ма дарители се включиха и събраха сумата от 2229.60 лева, която беше преведена на фирмата доставчик.

Таблото е с размери 184 х 100 сантиметра и показва резултат и изминало време от началото на срещата. Големината на цифрите е 33 сантиметра. „Бойното му кръщение“ ще бъде тази събота в домакинския мач на Янтра срещу лидера във временното класиране на Втора лига - Етър (В.Търново).

Това не е единствената инициатива на привържениците на Янтра. Те вече събират средства и за огромно зелено знаме с емблемата на клуба, с приблизителни размери 35/30 метра, което ще покрие един цял сектор от стадион „Христо Ботев“. Миналата седмица феновете закупиха и тъпан, който вече се чу на „Стадиона на мира“ в Перник при гостуването на „Миньор“, се казва в съобщението.