Втородивизионният Етър стартира зимната си подготовка за пролетния полусезон във Втора лига с трима нови футболисти.

Треньорският щаб изведе играчите на стадион "Ивайло" за първа тренировка, като в групата бяха и офанзивният халф Цветомир Тодоров, като за последно бе в Бдин, централният защитник Георги Александров от Левски и дошлият на проби халф Кирил Киров от Беласица, също юноша на Левски.

През първите две седмици етърци ще тренират в домашни условия, а от 24 януари заминават на десетдневен лагер в Благоевград, като има предвидени два или три стадиона в района за заниманията.

От 5 февруари тимът се завръща отново във Велико Търново в третия етап от подготовката, изцяло насочен към първия официален мач у дома срещу Септември (Симитли) на 19 февруари.

Напусналите са Николас Фемия и Мартин Петков, а в Етър продължават да чакат решение по казуса с Ромеш Ивей, който е готов да остане в тима и през пролетния полусезон, но е от страна извън Европейския съюз.

"Дал съм на играчите програми и ако са ги спазвали, трябва да са в някаква кондиция. Очаквам до седмица-две да ги вкараме във форма. Напуснаха двама-трима основни футболисти, но ще направим всичко възможно Етър да е между първите три отбора в класирането. Целта е напълно постижима", коментира старши треньорът Веселин Великов.

Отборът ще тренира в Дебелец, а ако падне сняг - и на изкуствения терен "Трифон Иванов"

Договор за година и половина подписа централният защитник Георги Александров, който за последно през есента беше част от състава на Левски.

"Имаше вариант да дойде тук още преди 6 месеца, но тогава исках да се докажа пред новия треньор. С помощта на Цанко Цветанов, който се свърза с президента на Етър, сега промяната стана. Дошъл съм да дам максимума от себе си и да помогна на отбора да влезе в елита. Виждам, че има добър колектив с опитни футболисти. Етър заслужава да играе в Първа лига", коментира Александров.

Вече са уточнени и условията с опитния халф Цветомир Тодоров, който се завръща в тима.

"Радостен съм, че се завръщам, чувствам се като у дома си. С повечето футболисти съм играл заедно. Надявам се с общи усилия да върнем отбора там, където му е мястото", заяви Тодоров.
Етър е сред основните претенденти за завръщане в елита. Отборът е трети в класирането след есенния дял от сезона с 44 точки, на точка зад лидера Спартак (Варна).