Отборът на Етър оглави временното класиране във Втора лига, след като победи досегашния лидер Септември София в мач от 5-ия кръг. Домакините бяха инкасирали само 3 попадения преди тази среща, но днес отстъпиха с 1:2, като заключителните 60-секунди на двубоя бяха истинска атракция.

В тях Даниел Пехливанов успя да изравни резултата с убийствен шут от воле, ала само секунди по-късно и буквално в следващата атака, тимът от Велико Търново възстанови преднината си чрез Иван Петков.

Първото полувреме на стадиона в столичния квартал Драгалевци не предложи почти никакви вълнуващи моменти. Единственият забележителен момент дойде в 32-ата минута, когато страничният съдия спря обещаваща атака на гостите с несъществуваща засада.

След паузата темпото се вдигна значително. Само две минути след подновяването на играта Янко Ангелов обстрелва вратата на Кирил Акалски от 21-22 метра. Вратарят отби не много успешно, като предостави топката в краката на Петър Генчев. Бранителят обаче не очакваше и нанесе много неточен шут над вратата.

В 54-ата минута голмайсторът на Септември Костадин Аджов бе на път да сътвори истински шедьовър. Нападателят овладя на гърди дълго подаване пред наказателното поле и обръщайки се, стреля от въздуха към горния десен ъгъл. Изстрелът му обаче разтресе страничния стълб.

Постепенно Етър започна да се противопоставя по-добре и да поглежда по-често към вратата на Валентин Галев. Така в 65-ата минута резултатът беше открит. Джихад Кемил с известна доза късмет направи продължителен рейд отляво, нахлу в наказателното поле и сви топката за Николай Цветков при точката на дузпата. Бившият играч на ЦСКА стреля от движение и опъна мрежата с шут в долния десен ъгъл – 0:1.

В следващите минути Цветков получи нови два шанса да отбележи. В 76-ата той направи хубаво двойно подаване с Петър Димитров, което му позволи да нахлуе на скорост до вратарското поле. Там Галев излезе добре, за да го затвори и парира изстрела на Демона.

Няколко минути по-късно опитният футболист опита да изненада стража на столичани с шут от дъгата, а Галев отвърна с чудесен плонж и спасяване с една ръка.

Септември се вдигна на заключителен щурм и в 89-ата минута възстанови паритета. Димитър Руйчев напредна отляво и центрира високо към другия край на наказателното поле, където Даниел Пехливанов намери топката от въздуха. Грандиозното му воле прелетя покрай Акалски още преди вратарят да плонжира – 1:1.

Радостта на домакините обаче изтрая твърде кратко, защото две от резервите на треньора Георги Василев изковаха успеха за Етър. Митко Плахов получи пас в дълбочина отдясно по атаката и напредна смело в наказателното поле. Преди някой да успее да го стигне, той подаде меко по тревата за Иван Петков, за когото бе детска игра от няколко метра да разстреля Галев – 1:2 и три точки за Етър.

Победата означава, че търновци вече са единственият тим без поражение във втория ни ешелон и заслужено излизат начело с 13 пункта. Септември остава втори с точка по-малко след 5 изиграни кръга.