С нови две попълнения се подсили Етър за предстоящия сезон. Нападателят Живко Петков и офанзивният халф Евгений Илиев парафираха днес договори с "виолетовите". Контрактите и на двамата са за по една година.

Живко Петков е роден на 15 февруари 1993 г. в Бургас. Висок е 190 см и играе като централен нападател. Кариерата му преминава през Нефтохимик, Поморие, Черно море и Хебър. 29-годишният таран идва от Хебър (Пазарджик), където бе голмайстор в последното първенство с 14-те си попадения, като се разписа и в двата мача срещу етърци. В професионалния футбол има над 240 мача със 70 гола.

Евгений Илиев е роден на 3 март 2003 г. в София, висок е 176 см и играе като външен десен полузащитник. Юноша е на Септември (София), а миналия сезон бе в Марек, където бе основен играч с 29 мача през сезона.

С тях новите попълнения на "виолетовите" стават пет, като преди това бяха привлечени Радослав Терзиев, Олег Димитров и Христо Митев.

"Етър се надява с привличането на Живко Петков и Евгений Илиев сериозно да бъде подсилена "болярската" атака и им пожелава успехи с виолетовия екип", заявиха от клуба.