Етър успя да пречупи коравия тим на Литекс, вземайки минимален успех с 1:0 в Ловеч в пореден двубой от предпоследния кръг на Втора Лига. Яни Пехливанов вкара в 11-а минута, което се оказа и единственото попадение в срещата. 

Гостите стартираха мача добре и стигнаха до ранен гол. Яни Пехливанов успя да намери пространство на около 20 метра от вратата на Литекс и разстреля Малин Орлинов за 1:0. 

Великотърновци продължиха да са доста активни, но в 31-а минута се стигна до шанс за домакините. Пенев пробва мерника си от разстояние, но неточно. В 38-а минута Живков излезе сам срещу Христо Иванов, но се оказа в положение на засада. 

В 41-а минута отново Живков беше изведен в стрелкова позиция, но той не направи добър контакт с топката. По-добрите шансове продължиха да са за Литекс. В последната секунда на частта Радо Живков не успя да вкара буквално от 2 метра, неуспявайки да засече на празна врата. 

В 55-а минута Папазов отново получи шанс да обстрелва вратата на Иванов, но без резултат. Етър успя постепенно да овладее темпото на мача и стигна до голям шанс за втори гол. 

След извеждащ пас към Радослав Апостолов в 73-а минута той не успя да оцели вратата, излязал сам срещу Малин Орлинов. Две минути по-късно Никола Георгиев стреля доста над вратата на Христо Иванов. 

В 86-а минута Пламен Николов се оказа на стрелкова позиция, но нацели гредата на вратата на Етър. До края гостите успяха да устоят на натиска и да вземат своето. 

Литекс - Етър 0:1

0:1 - Яни Пехливанов (11)

Ето и съставите на двата тима:

Литекс: Орлинов, Бучков, Пенев, Иванов, Николов, Зайденов, Чалъков, Георгиев, Папазов, Живков, Ангелов;

Етър: Иванов, Ромееш, Станев, Кнежевич, Мариян Иванов, Янков, Мартин, Апостолов, Фелипе, Райков, Пехливанов;