Спортният директор на Спартак Варна Енгибар Енгибаров изрази задоволството си от жребия за Втора лига и факта, че „соколите“ започват сезона с домакинство на ЦСКА 1948 II.

„Въпреки общото мнение за мен жребият е добър“, коментира за клубния сайт на „соколите“ Енгибаров.

Той говори за съперника на „соколите“ в първия кръг – ЦСКА 1948 II: „Уважение и респект към победителя от предходния сезон ЦСКА 1948 II, но аз съм спокоен. Спокоен, защото имаме много добър треньор - Валентин Илиев и неговия щаб и най-важното - отлична комуникация треньор-спортен директор-ръководство.

„На лагера виждам настроение, пределна концентрация и мотивация за успех. Да, всички сме наясно, че трудно се изгражда отбор за един месец и започваме срещу най-силния отбор в групата“, каза Енгибаров за лагера на Спартак.

„Но, ако спечелим срещу такъв съперник, ще имаме не само 3 точки, а съвсем друг дух и манталитет. Ще бъдем с едни гърди пред останалите. От този мач не само няма какво да губим, а и можем да спечелим много повече от противника. И смятам, че имаме предимство, тъй като играем на нашия стадион и да не забравяме нашия толкова силен 12-и играч - нашaта невероятна публика, която вярвам, както винаги ще ни даде 100-процентова подкрепа!“, допълни той.