Най-добрият футболен рефер на Монтана през новия век Николай Малджански слага край на съдийската си кариера, разкри той в социалните мрежи.
 
Ето какво написа той в профила си във Фейсбук:
 
„Колкото и да ми е трудно да взема това решение, в живота всяко начало си има и край. Разделям се с футболното съдийство с Гордо Вдигната Глава, уверен че във всеки един Ръководен от мен мач бях напълно Безпристрастен и Справедлив във всяко едно Отсъждане. Като във всяко нещо имаше трудни моменти, но ще запазя и хубави спомени и емоции.
 
Затварям една страница, за да отворя друга….разбира се, отново свързана с футбола. Надявам се и по-успешна, да стигна там, където не успях нито като футболист, нито като професионален съдия, но за съжаление така е в България и още повече ако си от Северозапада.
 
Ще се радвам скоро да видя по терените млад и перспективен съдия от нашия регион, който да надмине моите постижения.
 
Благодарност ще изразя към всички мои колеги, с които съм имал удоволствието да си партнирам!!!“, написа Николай Малджански.
 
Реферът е син на легендата на Септемврийска слава (Михайловград) и Ботев (Враца) - Валентин Малджански. През последните години той бе единственият съдия от Северозападна България с наряди в професионалния футбол. Преди да се заеме със съдийството Николай Малджански бе футболист, играеше на поста централен нападател, като освен за родния си клуб Монтана, е вкарвал голове в „Б“ група още за отборите на Шумен, Чавдар (Бяла Слатина) и Ком-Миньор.