Пирин пак е на голямата сцена! „Орлетата“ направиха това, което общо взето се знаеше, че ще направят. Играчите на Урън Фийни безапелационно спечелиха промоцията си за efbet Лига и догодина отново ще са част от елита на българския футбол. Както казва клишето: „Там, където им е мястото“. На най-добрите ни отбори предстои визита на една позната арена.  

Романтиката е жива в Пирин, защото на терена всичко е като в химна на клуба: „Пирински чеда се борят за честта на Пирин“. И със сигурност догодина в efbet Лига влиза един класически член на елита. Такъв какъвто всички в Благоевград искат да го виждат – непримирим, класен, местен и мощен.

Сред тези, които донесоха промоцията за Пирин, са Антон Карачанаков и Венцислав Бенгюзов.

„Всички очакваха, едва ли не, че отборът на Пирин ще смачка всичко, но футболът в България е непредсказуем. Особено в Б група. Терените, самата обстановка изравнява малко силите, но радостното е, че два кръга преди края ние си гарантираме мястото, което заслужаваме. Нещата са супер на тренировки, на мачове, извън терена. Всички сме приятели и се надяваме за Първа лига този колектив и това настроение да се запази и да радваме феновете на стадиона. Нивото, според мен, освен Лудогорец и ЦСКА, които показват добри игри, другите отбори са равностойни. Виждаме отборът на Арда, който е само с български момчета, един колектив, с една добра тактика седят много добре на терена и са напред в класирането. Всичко е в колектива, на първо място, за да върви нагоре отбора и всичко друго ще си дойде на мястото. Да си пожелаем дори трето място, защо не? Мисля, че, който и да вземат и, който остане в отбора, винаги да има колектив от местни момчета и това ще бъде ядрото за следващия сезон. Дойдох преди шест месеца, подписах за още една година. Целта ми беше отборът да влезне, радвам се, че успях да помогна и се надявам да остана по-дълго време в Пирин. Да се запази един хубав отбор, който да покаже няколко поредни силни игри и си пожелавам Пирин да направи мачове в Европа“, заяви Бенгюзов.

„Едната цел я изпълнихме – да влезем в Лигата, но остава да сме първи. В доста отбори съм бил, но такъв колектив е най-добре за мен. Благоевградски, наши момчета, знаем се. Играли сме един срещу друг, били сме тук юноши. Не мисля за трансфер, имам си договор. Чувствам се супер, у дома съм си“, сподели Карачанаков.