Етър приема Беласица (Петрич) в пореден важен мач за отстояване на челното място в класирането. “Болярите” посрещат “комитите” в петък от 17:30 ч. на стадион “Ивайло”. Мачът ще бъде предаван пряко по Диема спорт. Главен съдия е Ивайло Ненков с асистенти Димитър Русев и Тодор Вуков, четвърти е Любослав Любомиров, а съдийски наблюдател – Йосиф Ронков.

 

Тимът на Емануел Луканов е лидер сред отборите с право на влизане в Първа лига, като води с 4 точки пред основните конкуренти “Крумовград” и “Спортист” (Своге). Победата в предстоящия мач е задължителна, за да бъде запазен авансът. Гостите са на шестата позиция с актив от 35 точки, като тази пролет имат 2 победи, едно реми и 3 загуби, а в последния кръг разгромиха с 3:0 “Спортист” (Своге).

 

В състава на “Етър” се завръщат националите Мартин Моран и Християн Славков, както и излекуваният халф Николай Янков. Травми в контролата срещу “Дунав”, спечелена с 3:2, обаче получиха Яни Пехливанов и Здравко Илиев.

Старши треньорът на “Беласица” Венцеслав Иванов няма да води отбора си от скамейката. Наставникът е със забрана за изпълнява функциите си в 1 мач и глобен с 300 лв. За един мач е наказан и защитникът на “Бела” Атанас Карачоров заради червения си картон срещу “Спортист” (Своге).

Билетите ще бъдат пуснати в продажба в 14:00 ч във фен магазина на великотърновския клуб, а от 15:45 ч. – и на касите от северната страна на стадиона. Входовете за стадиона отварят в 16:30 ч. Редовните билети остават на цена от 8 лева. Учениците от 7 до 18 г. и пенсионерите ще заплащат по 5 лева, а децата до 7 г. ще влизат безплатно с придружител. Остават и семейните билети във вариант родител с едно дете – 10 лева и родител с две деца – 12 лева.