Двама нови футболисти се присъединиха към подготовката на Добруджа. Въпреки финансовите затруднения, треньорският щаб работи по селекцията, след като вече петима играчи напуснаха отбора, пише dobrudjabg.com.

Един от тях е вратарят Иван Василев, който премина в Септември София. Новопривлеченият страж много прилича на него - неговият брат близнак Ивайло Василев. 21-годишният вратар също е работил с треньора Светослав Петров в юношеския отбор на Септември София, а през есента бе в Локомотив Горна Оряховица.

От заемащия трето място във Втора лига Кариана пък идва защитникът Георги Илиев, който има 3 сезона във второто ниво на българския футбол с отбора от Ерден.

След като стана ясно, че главният мениджър Светослав Петров и голяма част от играчите остават в Добруджа, въпреки забавените заплати, вече е потвърдено, че програмата за контролите няма да претърпи промяна. В събота на терена с изкуствена тревна настилка в Добрич жълто-зелените ще направят спаринг с юношите старша възраст на Черно море. След това предстоят 3 проверки с отбори от елитната група – Черно море, Ботев Враца и носителят на Купата на България в последните две години Локомотив Пловдив. Седмица преди подновяването на първенството Добруджа ще изиграе още една контрола, най-вероятно с Нефтохимик.