Два български клуба проявяват интерес към наставника на Арда Кърджали – Георги Чиликов. Според информация на БТА, специалистът е желан от клубове от efbet Лига и Втора лига.

Контактите са били направени след чудесния за Арда месец октомври, в който тимът не загуби нито веднъж в първенството, включително си тръгна с точки от Стара Загора и "Лаута".

Клубът от Втора лига е в челото на класирането и има амбиции от новия сезон да играе в елита. Младият специалист обаче има договор с Арда (Кърджали) до края на настоящия сезон и подобни преговори за момента не могат да започнат активно.

Реакцията на въпросните два отбора е оценка за работата на бившия нападател, който от 8-и септември пое кърджалийци в доста кризисна ситуация. Пристигането на Чиликов се оказа и катализатор за възраждането на Арда. Само с 5 точки, родопчани бяха по-близо до зоната на изпадащите. Но след поредицата от четири мача без загуба те вече са на три точки от топ 6.

И всичко това след силно ограничената група, с която Чиликов и неговият екип са принудени да работят - едва 14 човека. Но въпреки това, тимът успя да се вдигне с много воля и взе победите над ЦСКА 1948 като гост и с 10 души срещу Ботев (Враца) вчера, както и равенствата при гостуванията на Берое и Локомотив (Пловдив) и това на Славия.

"Не искам да коментирам подобни теми, а и правилният момент не е сега", заяви Чиликов, попитан за повече подробности.

Големият бонус за Арда обаче е, че тимът е два мача по-малко от Берое, който им води с 3 точки и финансово нещата са несъпоставими.

Напускането на Матеус Леони, Ребин Сулака, Емил Мартинов, Крум Стоянов и Деян Лозев нямаше как да бъде компенсирано, някои от тях пък си тръгнаха в течение на първенството, а правилното дозиране на останалите играчи от треньорския щаб се оказа от ключово значение. Светослав Ковачев пък напрактика беше неизползваем, след като Лудогорец го замрази и почти 10 месеца нямаше мачове.