Бразилският халф Виктор Ян ще защитава цветовете на Дунав до края на сезона с опция за удължаване на договора. Днес 22-годишният футболист се присъедини към подготовката на Дунав. Ян идва от украинския отбор Металист Харков, който е и първият му клуб в Европа, но проблемите с войната в Украйна правят продължителния му престой там невъзможен. 

 

В Бразилия е юноша на Сантош, като дебютира едва на 16-годишна възраст за мъжкия отбор на легендарния бразилски клуб. Талантът му не остава незабелязан за националните селекционери на "Селесао" и Ян бива извикан за националния отбор на Бразилия до 17 години, за който играе по време на южноамериканската купа за младежи. Защитава цветовете на родината си и на Световното първенство до 17-години през 2017-а година. В Южна Америка играе още за Куяба, а през 2022 преминава в американския Орландо Сити. С този трансфер русенци целят да заздравят допълнително с класен и обещаващ футболист халфовата линия, където имаха най-сериозни проблеми през есенния дял. Вече са задействани и всички релевантни процедури за издаването на съответните работни документи на бразилеца. 

"Идвам в Русе изпълнен с енергия за ново предизвикателство. Дунав е амбициозен клуб в центъра на югоизточна Европа и знам, че тук мога да направя сериозно впечатление. Искам да дам всичко от себе си за клуба и знам, че можем да потърсим промяна и по-високи цели през пролетния дял", бяха първите думи на Виктор.