Втородивизионният Дунав Русе има нов капитан. Йордан Димитров наследява лентата на „драконите“ от Диян Димов.

Тимът от Малката Виена анонсира преди часове, че ще обяви новия си капитан и го направи по-интересен начин - с кратка ретроспекция на кариерата и перипетиите, които е претърпял бъдещия носител на лентата.

Ето как русенци обявиха новия си капитан на официалния си сайт:

Йордан Димитров пое официално капитанската лента на Дунав. Неговият избор е логично продължение на традициите на русенския клуб.

Новият капитан на Дунав има вдъхновяваща история за всички играчи, защото се налага да премине през много перипетии, две много тежки контузии и постоянно отхвърляне. Той обаче вместо да обвинява някой друг, не се отказва да търси своето място под слънцето. Опитва в чужбина, а после след нова тежка контузия започва да тренира с тогава вече изпадналия до Трета лига Дунав. Възстановяването му трае месеци преди да е способен да влезе отново в игра. Още с първия си двубой се завръща с гол, а след това се превръща в топ голмайстор и лидер на отбора както в Трета лига, така и сега едно ниво по-нагоре.

“За мен е чест да бъда следващият капитан на Дунав след Диян Димов. Това е много трудно, защото всички знаем какво беше той за нас на терена. Определено ще има момент на нагаждане, защото това е голяма отговорност за всеки играч да носи капитанската лента на клуб като Дунав. Надявам се да оправдая гласуваното доверие. И все пак аз съм просто един от играчите на терена и в съблекалнята. От всички ни зависи заедно да изградим страхотен колектив“, заяви Йордан Димитров.

“Йордан Димитров е логичният избор за нов капитан заради неговия принос към отбора в трудни моменти и това, че е човек, който истински обича футбола. Той има едно качество, което го прави подходящ за капитан и това е, че не се отказва. Ако ме бяхте питали преди 3-4 години кой ще бъде следващият капитан, сигурно това щеше да бъде последното име, което щеше да се появи като опция. Днес Йордан Димитров е основен футболист на отбора, водещ голмайстор и човек, на когото разчитаме много“, заяви Диян Димов.

Мирослав Будинов става първи вицекапитан на русенци.