Бившият тартор на сектор "Г" Димитър Ангелов коментира пред Спортал думите на Величко Дихонов, изречени след снощния мач между Литекс и ЦСКА 1948. Шефът на клуба от Ловеч заяви в прав текст, че "червените" са "създадени, за да пречат на истинския ЦСКА". 

Ето какво заяви Дучето:

"Аз твърдя, че ветеринарният доктор трябва да си остане на село и да си лекува конете. А не да идва в центъра на София, за да лекува душите на хората. Маските паднаха - глухият вече чува, слепият прогледна! Не може, подчертавам го, не може да си част от проблема и същевременно да си решението на този проблем. Това няма как да се случи. Аз питам в качеството си на какъв Величко се изказва по въпросите за ЦСКА. Това е въпиюща простотия и дълбока селяния, които нямат място на "Армията". Питам и друго: Величко, ти радва ли се или плака при 8:0? Говорят за пречене. С какво пречи ЦСКА 1948 на ЦСКА-София?! ЦСКА 1948 беше създаден от 200 души, които са цесекари.

Това стана през лятото на 2016 година, когато нашият любим клуб фалира. Събраха се тези хора и решиха: започваме от най-долу, начисто, без бутане, без медиен комфорт. И какво ви пречи ЦСКА 1948? Нали сте в центъра на София, в Борисовата градина, а ЦСКА 1948 започна с мачове в Доброславци. За тези години защо не станахте шампиони? Защо не влязохте в групите на Лига Европа? Слугата говори, че някой пречи, за да отклони вниманието от проблема. А проблемът е в началника на слугата. Все някой там е виновен - треньор, футболисти, селекционер. Само не и началникът. ЦСКА 1948 ли попречи на ЦСКА-София да победи Лудогорец през пролетта? Нека се разбере, че ЦСКА 1948 прави това, което никой в българския футбол не е правил през последните 30 години - работи правилно, работи само с българи, без да влиза в комбинации, без да пречи на никого, без да влиза в конфронтация. Да сте чули директор от ЦСКА 1948 да си позволява такива изказвания. На слугата от Ловеч ще кажа, че битието определя съзнанието.

ЦСКА ще бъде този, който се държи като ЦСКА. Убеден съм в това. Всички сме цесекари. Любовта не се мери по физически начин. Един ден всички ще сме заедно, на един стадион, но няма да се забрави кой какъв е бил. Едните се стремят да работят професионално, а другите търсят проблема все някъде другаде. А както казах, не може да си основна част от проблема, но и да си негово решение. Защо ти трябваше да коментираш въобще темата за ЦСКА, Божи човече?! Защо все някой друг ви е виновен на вас? ЦСКА 1948 ли ти попречи да биеш Зоря? Ти защо не можеш да вкараш 5 гола на ЦСКА (Москва)? ЦСКА 1948 ли попречи на Али Соу да уцели вратата от дузпата? Виж се на какво приличаш бе, даскале! В Европа си висок 1,56 и съвсем не си двуметров исполин. Там дори не стигаш до мачове с ЦСКА (Москва), а Луганск не е Москва.

Емблемата е много важна, тя ще отиде там, където й е мястото. Както казах, всеки от нас носи ЦСКА в сърцето и душата си. Аз съм цесекар от малък и цесекар ще си умра. Обичам България, обичам ЦСКА. Емблема на знамето винаги ще има, важен е знаменосецът. Става ли той или не става. Хората вече масово виждат за какво става въпрос, те усещат. Простотията рано или късно ще си отиде. Не може винаги да е виновен треньорът, играчите, папата. На онзи стадион винаги се е търсила отговорност от най-горе: при "Мултигруп" имаше плакати, при Васил Божков се режеха греди и се затваряха сектори, при "Титан" имаше "Вън боклуците", Лупи го изгонихме с камъни. Сега е различно. Сега Величко припява и търси другаде проблема".