Дублиращият отбор на ЦСКА 1948, който спечели с разлика в точките първенството на Втора лига, явно и през новия сезон ще има подобни цели. "Червените" се подсилиха с Илия Русинов, който се превърна в истинска сензация с екипа на Спортист Своге, пише БТА.

29-годишният софиянец вкара 10 гола и подаде за още 5 в 30-те мача в редовния сезон на Втора лига и без съмнение хвана погледите на много скаути и треньори. Русинов играе в аматьорските отбори на Гранит Владая и Левски Елин Пелинq преди да премине в Своге и да прикове погледите.

От лятото той се мести в отбора на ЦСКА 1948 II, но примерът с бившия му съотборник Светослав Диков вероятно му е повлиял. Диков също дойде за дубъла на 3-ите в крайното класиране, но през втората част на пролетта започна да играе редовно и първия тим. Русинов, който може да играе и зад нападателя, е имал предложение и от Монтана, но е предпочел ЦСКА 1948.

Борислав Кьосев, който започна сезона в третия отбор на клуба и завърши във втория, е утвърден за наставник на дублиращия тим и той ще го изведе на първата тренировка другата седмица.

С ЦСКА 1948 II се разделят защитниците Преслав Петров, Никола Борисов и Лазар Марин, както и халфовете Георги Мариянов и Мартин Хайдаров, крилото Александър Аспарухов. Петров вече е в Спартак Варна, а Борисов в Монтана. Аспарухов пък чака оферта за чужбина и ако не се случи, ще избере отбор от България. Лазар Марин пък е сигурно ново попълнение на Арда.