Вторият тим на ЦСКА 1948 обърна с 2:1 Лудогорец при завръщането на Валентин Илиев начело на "червените". Двубоят от 10-ия кръг във Втора лига бе равностоен, но гол на Илия Русинов три минути преди края донесе успеха на домакините. Дебют в професионалния футбол с екипа на "орлите" направи роденият през 2006 г. Кристиян Николов.
Гостите от Разград поведоха в добавеното време на първата част, когато Бранимир Костадинов посрещна центриране от корнер на Петър Георгиев и прати топката в мрежата зад Станислав Нисторов. В 65-ата минута обаче Емил Виячки изравни, като опитният бранител се разписа също с глава. Малко след попадението, домакините искаха дузпа, но съдията Петър Кузев не уважи претенциите им.
 
В 87-ата минута Талис направи хубав дрибъл към наказателното поле, като преодоля трима футболисти и шутира. Вратарят на гостите Пепеляшев изби, а резервата Илия Русинов направи добавка за 2:1.
 
"С оглед показаното на терена равенството нямаше да е незаслужено. За отбелязване е добрата ни игра в защита, с изключение, разбира се, на двете ситуаии при головете на съперника", коментира след последния съдийски сигнал старши треньорът на дубъла на Лудогорец - Тодор Живондов.