Янтра загуби у дома с 0:1 от шампиона на Втора лига за сезон 2022/2023 – ЦСКА1948-2, в среща от 14-я кръг на първенството. 

Първата голова възможност в мача беше за Янтра. В 9-ата минута Тони Иванов центрира добре от ъглов удар, а Петър Вуцов засече с глава, но вратарят на гостите Генадий Ганев улови. Минута по-късно Пиер Ндифон намери Аерон Зинга на добра позиция в наказателното поле на Янтра, но французинът стреля над вратата. В 18-та минута Тони Иванов стреля покрай страничната греда на Ганев.

В 36-ата минута Петър Казаков стреля на сантиметри над вратата на гостите от пряк свободен удар, а в 38-ата Петър Вуцов от воле също беше неточен. Гостите бяха близо до попадение в 40-ата минута. След центриране от пряк свободен удар, сърбинът Неделко Пишевич се размина на сантиметри с топката в малкото наказателно поле и Християн Василев изби. При последвалия ъглов удар пък Зинга стреля покрай вратата.
 
Пет минути след началото на втората част Петър Вуцов направи нов пропуск с глава. Тони Иванов го намери чудесно от корнер, а ударът на халфа мина над напречната греда. Последва контраатака на „червените“ и Зинга шутира право в ръцете на Василев. В 63-ата минута Тони Иванов опита красиво изпълнение от ъгъла на наказателното поле, но Ганев внимаваше и съумя да избие. Изстрел на Петър Казаков малко по-късно също мина над вратата на гостите. В 67-ата минута Зинга удари без топка Мартин Ангелов, а реферът му показа жълт картон, което беше оспорено от треньора Велислав Вуцов. Попов вдигна жълт и на наставника на Янтра, а след изразеното от него недоволство му даде и червен и го принуди куцайки да излезе извън огражденията.

В 83-ата минута при една изритана напред топка Божидар Томовски игра с глава и кълбото падна в краката на Зинга. Последва двойно между двамата и хубав удар на французина в долния ляв ъгъл на вратата за 0:1. В заключителните минути и даденото добавено време Янтра натисна в търсене на изравняване, но до сериозни намеси на Ганев не се стигна. 

След този кръг Янтра остава с 20 точки в актива си на 7-ма позиция в подреждането и с мач по-малко. На габровския тим предстоят две поредни гостувания. Първото е идния петък, 27 октомври, от 16 часа срещу Спортист в Своге.