Ръководството на Добруджа излезе с официална позиция, след като фенове на отбора не бяха допуснати на гостуването на Крумовград. Домакините спечелиха мача с 2:0. 

Ето какво написаха от клуба:

„Добруджанци!

Уважаваме правото да Ви информираме за всичко, което се случва около отбора и сме го доказали!

Искаме категорично да опровергаем ситуацията пред стадиона в „Крумовград“, която се тиражира в медийното пространство. Размножават се откровени измислици, като тази за нападение и отстраняване на привърженици на ФК Добруджа. Това практически е невъзможно и не е в правомощията на когото и да било, освен на охранителните служби на нашите домакини на стадион „Крумовград“. Ако това е станало, то вярваме, че е имало очевидни причини за недопускане на лицата. Престъпното поведение и агресията на някои от привържениците на ФК Добруджа, които съпътстват футболните ни мачове, са срамни и освен, че са абсолютно забранени от закона, ФК Добруджа е наказан с огромни глоби, наложени от БФС именно заради тях. Трябва ли след всеки мач ФК Добруджа да е глобен, заради криворазбраната подкрепа? Не! Изводите си ги направете сами!

Клубът няма да позволи вмешателство на когото и да било при определяне на кадри за спортно техническия състав, ДЮШ, селекция и други – както е по цял свят. Единствената и основна задача на феновете е да подкрепят клуба в победи и загуби, а не, водени от личностни противоречия, да се пожелава “Успех” на противниковия отбор.

Начертали сме път за развитие на клуба, а той включва цивилизовано отношение, феърплей, толерантност и най-вече работа! Отговорността за това е наша, като първа и единствена цел е запазване професионалния статут на ФК Добруджа.

Настроени сме за битка и искаме да воюваме заедно за постигане на целите!

Само Добруджа!“