Диян Божилов е освободен от поста старши треньор на Добруджа. Мотивите са незадоволителното представяне на отбора в последните мачове, съобщиха от клуба.

„Футболният клуб Добруджа е признателен и благодари на Божилов за всичко, което направи за отбора в началото на сезона и в името на родния му клуб“, се казва в официалното съобщение до медиите.

Поста старши треньор заема досегашният помощник на Божилов – Радомир Тодоров. Радомир Тодоров е бивш футболист на Спартак Варна и Нефтохимик и от този сезон е ново попълнение в треньорския щаб на Добруджа. Като футболист е играл на позициите крило и краен защитник. Треньорската му практика включва и мястото на асистент на Тодор Киселичков в Спартак Варна през есента на 2022-а година.

За помощник на Тодоров е назначен Стефан Дончев, също бивш футболист на Спартак Варна.

В първите пет кръга на Втора лига Добруджа постигна две победи, регистрира две равенства и претърпя една загуба. Поражението с 0:3 от намиращия се в дъното Спартак Плевен, както и последвалото нулево равенство с втория отбор на ЦСКА 1948 явно са причината за крайното решение на ръководството.