В двубой от 25-ия кръг на Втора лига Хебър победи Созопол с 2:1. Хамдиев откри резултата като на празна врата откри в 45-ата минута, а Игнатов добави втори във 77-ата минута. Молдованов върна отбора си в мача с попадение в 90-ата минута, но силите на созополци и натискът им в края на двубоя не донесе необходимия резултат. С тази победа тимът от Пазарджик е на 4-ото място с 38 точки на 1 изоставане от Спортист Своге. Созопол е на 7-ото място с 30. Така Хебър прекъсна тригодишна серия на домакините без поражение.

Тимът от Пазарджик остана с 10 души още в 6-ата минута, след като Любенов фаулира Ферадов на сантиметри пред наказателното поле на тима и съдията го изгони, което принуди треньорът на гостите Николай Митов да прави принудителна смяна. Последва пряк свободен удар за домакините, но Тодоров стреля право в стената изградена от играчи на Хебър.

В 16-ата минута Ферадов опита да намери съотборник в наказателното поле на гостите, но Созопол пропусна да открие резултата. В 23-ата минута Гюзелев прати топката в мрежата на гостите, но имаше вдигнат флаг за засада. Малко преди това Живко Петков стреля към Андонов, но не сполучи да се разпише.

Хебър пропусна отлична възможност в 26-ата минута, когато Хамдиев от изгодна позиция около точката на дузпата не намери целта. Между 36-ата и 38-ата минута домакините имаха сериозна възможност да открият резултата, но при първата след центрирането в наказателното поле гостите се справиха със ситуацията, а при втората бранител изчисти топката току пред нападателя на Созопол да отправи изстрел.

В 45-ата минута след центриране от корнер и грешка на вратаря Андонов, Хамдиев от няколко метра на празна врата откри резултата.

Созопол реагира през втората част и в 46-ата минута Гюзелев не съумя да засече центриране отляво по атаката, за да съумее да изравни резултата.

Отново домакините имаха отлична възможност в 60-ата минута, но ударът на Тютюков, който влезе като смяна не донесе попадение. Две минути по-късно Колев, който също се появи от резервната скамейка, с глава прати топката в ръцете на Дебърлиев.

В 75-ата минута Ферадов навлезе добре в наказателното поле на Хебър, но се подхлъзна, падна и загуби контрола върху топката, която излезе в аут.

Хебър сякаш подпечата успеха си с нов гол в 77-ата минута, когато Игнатов с остър удар не остави шансове на вратаря Андонов. В 89-ата минута удар на Тютюков накара вратаря на гостите с последни усилия да спира топката преди тя да премине с целия си обем голлинията и запази резултата непроменен. Все пак домакините върнаха едно попадение в 90-ата минута чрез Молдованов.

Созопол опита да натика съперника в наказателното поле в добавеното време на мача, но не съумя да се добере до изравнителното поладение и гостите от Хебър ликуваха с 3-те точки.

Созопол - Хебър 1:2
голмайстори: 0:1 Хамдиев (45), 0:2 Игнатов (77), 1:2 Молдованов (90)

стартови състави на двата отбора:

Созопол: Андонов, Молдованов, Димитров, Радев, Жеков, Лефтеров, Димов, Савов, Тодоров, Гюзелев, Ферадов

Хебър Пазарджик: Любенов, Папазов, Дичев, Хаджиев, Тонев, Каракашев, Илиев, Игнатов, Хамдиев, Търтов, Петков

съдия: Красен Георгиев