Вратарят на ЦСКА 1948 и младежкия национален отбор Даниел Наумов е един от най-прогресиращите млади футболисти в последната година. Макар и само на 21 г. той е капитан на държавния ни тим до 21 г. и титулярен страж на "червените", които са един от лидерите във Втора лига. Това е причината да потърсим Наумов за интервю пред GONG.BG.
 
В последната квалификация на младежкия национален отбор срещу Полша Даниел Наумов игра със счупен пръст и получи много похвали от съотборниците си и треньорите.
"Вярно е, макар че аз не знаех за травмата. Изпитвах силни болки преди срещата, но не знаех причината. Получих травмата по време на двубоя с клубния ми отбор ЦСКА срещу Пирин. Чак след мача направихме снимка и се видя, че има счупване. Оттогава  тренирам със специална шина и се надявам скоро да мога да играя", обясни вратарят.
 
Според него младежкият национален отбор има реални шансове и потенциал да се класира за финалите на европейското първенство. 
 
"Засега изоставаме в класирането, но има още много мачове. Много от нас имат опит на финали на европейско първенство - през 2015 г. до 17 г., когато бяхме домакини и през 2017 г. до 19 г. в Грузия. Гледам и към мъжкия национален отбор, разбира се, но не бързам. Ако изборът е мой, бих предпочел да остана при младежите и като капитан да помогна на отбора си за класиране на европейско първенство", откровен е Наумов.
 
Даниел Наумов

 
Той разкри, че досега е получавал само една реална офета от чужбина.
 
"Дойде в неподходящ момент. Тъкмо бях пристигнал в ЦСКА и исках да се наложа в отбора. Това ме спря най-вече. Тук се работи много професионално, чувствам се отлично. Бих си тръгнал само при много добра оферта за мен и за клуба", разкри стражът на "червените".
 
За развитието си във футбола той е благодарен на много специалисти в Лудогорец - Хари Казаков, Здравко Здравков, Любо Шейтанов и германеца Бернд Дреер. 
 
"Всичка са отлични специалисти, всеки ми даде по нещо и затова не бих могъл да отлича някой от тях. У нас има и много талантливи момчета, но повечето клубове предпочитат да залагат на опитни вратари и то от чужбина. Може би и затова българските вратари не се котират високо в чужбина", смята Даниел. 
 
Вратарят прогнозира, че и тази година Лудогорец отново ще спечели шампионската титла на България.
 
"Отборът се представя на доста добро ниво през този сезон и най-логично пак да станат шампиони", смята Наумов.
 
ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ С ДАНИЕЛ НАУМОВ МОЖЕ ДА ВИДИТЕ В ПРИКАЧЕНОТО ВИДЕО