Новият член на Втора лига ЦСКА 1948 се подсили с още един опитен играч. С "червените" договор подписа досегашният капитан на елитния Дунав Русе Диян Димов, съобщава сайтът на клуба.

32-годишният футболист има 129 мача и 33 гола с екипа на "драконите" и беше с тях още от престоя им в Трета лига преди години. Русенецът е играл още в отборите на Светкавица, Лудогорец и Етър.

"Плюс е, че съм играл с някои от момчетата в отбора, с другите тепърва ще се опознаем", обяви Димов, след като премина медицинските прегледи. "Да извървиш пътя от В група до Първа лига беше трудно и незабравимо. Целият град се гордееше с нас", припомни полузащитникът и прогнозира, че предстоящият сезон във Втора лига няма да бъде по-лесен.

"Има 4-5 клуба с амбиции за атака на първото място и директна промоция. Борбата ще бъде доста интересна", заяви 32-годишният футболист. "Призовавам феновете да ни подкрепят, а ние ще дадем всичко от себе си, за да ги зарадваме".

Димов е петият летен удар за ЦСКА 1948 на трансферния пазар. Впечатляващата селекция на тима дотук включва още Апостол Попов, Богомил Дяков, Костадин Слаев и Николай Цветков.