Отборите на ЦСКА 1948 и Царско село не успяха да излъчат победител в дербито от 10-ия кръг на Втора лига. Мачът на стадион „Васил Левски“ в столицата завърши при резултат 1:1. Домакините поведоха през първата част от дузпа, но „царете“ си спечелиха точката след по-добра игра през вторите 45 минути.

„Червените“ играха с човек по-малко повече от 30 минути, след като втори жълт картон през второто полувреме получи капитанът Евгени Зюмбулев.

ЦСКА 1948 започна по-добре мача и още в началните минути успя да упражни натиск над своя противник. Именно и първото положение в срещата бе на сметката на домакините. Андон Гущеров, който от началото на сезона показва отлична форма, пробва късмета си с далечен удар, но топката премина покрай десния страничен стълб.

Малко по-късно Светослав Диков се пребори с двама съперници в наказателното поле на Царско село и стреля, но изстрелът му бе блокиран и излезе в корнер. Ъгловият удар бе изпълнен заучено и домакините бяха много близо до създаването на сериозна опасност, но в крайна сметка отбраната на Царско село се справи.

Натискът на „червените“ обаче даде резултат в 18-ата минута, когато ЦСКА 1948 стигна до дузпа. Кристиан Димитров действа непозволено срещу Диян Димов, а реферът не се поколеба да посочи бялата точка.

От 11-те метра Андон Гущеров не сгреши и даде преднина на своите. Това бе негов шести гол от началото на кампанията във Втора лига.

Малко след откриването на резултата, неволите за гостите от Царско село продължиха. Наставникът на тима Никола Спасов трябваше да извърши принудителна смяна в състава си, след като един от най-опитните в редиците му Николай Дюлгеров трябваше да напусне терена заради травма.

Въпреки проблемите за гостите, Царско село все пак опита да затрудни противниковия страж, но двете положения за „царете“ не се оказаха фатални за домакините.

В 42-ата минута Диян Димов отправи страхотен шут по диагонала, но вратарят на гостите се справи на висота. В ответната атака Царско село стигна до пряк свободен удар на удобна позиция, но Георги Минчев стреля слабо и топката спря в стената.

Втората част започна отлично за Царско село. Гостие успяха да изравнят резултата само четири минути след подновяването на играта. Георги Минчев се разписа с глава, след като надигра Апостол Попов и Зюмбюлев в сърцето на „червената“ отбрана.

В 57-ата минута капитанът на домакините Евгени Зюмбулев получи втори жълт картон и остави своите с човек по-малко на терена. Точно десет минути по-късно още един играч от състава на домакините бе отстранен. Този път обаче червен картон получи вратарят Емил Михайлов, който бе на резервната скамейка.

В заключителните минути на срещата Минчев пропусна да донесе победата на Царско село, отправяйки удар с глава, който обаче премина покрай вратата.

Наставникът на гостите Никола Спасов пък бе изгонен на трибуните заради бурна реакция след отсъждане на рефера Волен Чинков.

Така Царско село продължава да бъде лидер във Втора лига с актив от 25 точки след десет кръга. ЦСКА 1948 пък се изравни с тимовете на Арда Кърджали и Поморие. И трите тима имат по 17 пункта в актива си.