Циклонът Зорбас, който се изтегля на север през Централна и Източна България, донесе много дъжд и над Горна Оряховица в мача между местния Локомотив и Струмска слава от 9-ия кръг на Втора лига.

Дъжд от голове обаче зрителите не видяха, но и този, който падна, зарадва малцината по трибуните, защото бе за домакините.

Горнооряховци спечелиха с 1:0, но двубоят предложи късна драма, която можеше да донесе и равенство.

През първото полувреме почти не се игра футбол, а по-скоро водна топка, като футболистите трудно си подаваха дори на два метра разстояние в локвите.

Все пак през втората част се стигна и до гол. Вкара го в 66-ата минута Йордан Йорданов след голямо меле и Локомотив ГО спечели с него мача.

Минута преди края обаче радомирци можеха да изравнят от дузпа. Тя бе отсъдена справедливо за нарушение на Иван Динев срещу Давид Калдерон.

Любомир Танев обаче реши да изпълни от бялата точка в стил „Паненка“, но се провали, а вратарят Евгени Александров улови с лекота топката и запази трите точки за Локомотив.

Локо ГО и Струмска слава с девети и десети в класирането с по 11 точки.

В другия понеделнишки мач, затворил 9-ия кръг, Лудогорец II и Поморие завършиха 2:2 в Разград /0:1 Живко Петков 39, 1:1 Иван Йорданов 53, 2:1 Ивайло Климентов 77, 2:2 Любомир Божинов 90+4/.

Поморие е пети с 15 точки, а Лудогорец II – предпоследен с 6.