Втородивизионният Черноморец Бургас се раздели с трима футболисти, които използва през есенния дял на първенството. Това са израелският защитник Наор Авлиав, халфът от Република Северна Македония Стоянчо Велинов и Венцислав Гюзелев, който играе като атакуващ халф или нападател.

Към тях трябва да бъде добавен и Пламен Цончев, който се раздели с „акулите“ още преди края на есенния дял. Гюзелев ще играе в Спартак Пловдив, след като днес го представи спортния директор Тодор Тимонов. По стечение на обстоятелствата, Цончев също се обвърза със спартаклии и това стана още през декември.

Венцислав Гюзелев е роден на 18 юни 1994 г. Той е юноша на Спартак, играл е за Ботев, Раковски, Марица, ЦСКА 1948, Созопол и Черноморец Бургас. През есента за „акулите" вкара 1 гол в 10 мача и реално от тримата напускащи е с най-сериозен за 13-ото място и 24 спечелени точки през във Втора лига.

Черноморец добави трето ново попълнение и това е младият полузащитник Павел Георгиев, който идва от Черноморец Балчик. 22-годишният юноша на Черно море може да играе на всички позиции в средата на терена.

Бургазлии, които започнаха подготовката си в понеделник, вeче обявиха две попълнения и осем контролни срещи тази зима. Привлечени са със сигурност Алиун Бадара от Септември Сф и Мариян Тонев, който се раздели с ЦСКА 1948. От другата седмица пък тимът ще се премести в Сливен на лагер.