Черноморец Балчик победи с минималното 1:0 гостите от Локомотив София в двубой от 16-ия кръг на Втора лига. Победното попадение дойде в 77-ата минута от дузпа, която беше реализирана от Владислав Мирчев.

Още в 11-ата минута на срещата Йосков стреля опасно към вратата на Локомотив, но Любенов спаси и топката излезе в корнер. Домакините отново създадоха опасност пред вратата на Любенов, но Николай Иванов пропусна от изгодна позиция.

В края на полувремето топката влезе във вратата на домакините, но съдията отмени гола за нарушение срещу вратаря Христов на Марио Петков, който се сблъска със стража на домакините. Костадин Хазуров вкара топката във вратата, но сигналът на съдията дойде преди това, но нарушение срещу вратаря нямаше.

В 67-ата минута Мартин Станкев падна в наказателното поле на домакините, но съдията не отсъди дузпа. Две минути по-късно Цветан Илиев и Даниел Васев бяха в центъра на събитията, като играчът на домакините улови бузите на играча на Локо, а съдията даде жълт картон и на двамата.

Дузпа в полза на домакините отсъди главния рефер Красимир Кръстев от Шумен, след като Виячки фаулира Илиев и последва наказателния удар, а Мирчев се разписа.

До края на двубоя нови голове не паднаха и Черноморец спечели с 1:0. След този успех тимът от Балчик е на 7-ото място с 22 точки, а Локо е на 9-ото място с 19 точки.

В друг мач от този кръг Лудогорец 2 победи категорично Несебър с 4:1.