Отборът на Черно море победи Добруджа с 3:1 в контролна среща, играна на един от терените в Оброчище. Попаденията за “моряците” реализираха Родриго Вилела, Влатко Дробаров и Леандро Андраде.

В 9-ата минута Пабло Гарсия отправи хубав удар от границата на наказателното поле, но вратарят на Добруджа спаси. Малко след това Даниел Димов стреля с глава след центриране отдясно, но топката му дойде малко висока и не успя да я насочи добре. До средата на първата част сериозни положения пред една от двете врати липсваха, като по-активният тим е този на “моряците”. В 40-ата минута след добра многоходова комбинация, Родриго Енрике изведе Родриго Вилела, който реализира за 1:0. В 42-рата минута Добруджа изравни чрез Адриан Димитров.

Черно море 
17 снимки

На почивката треньорът на Черно море Илиан Илиев направи осем смени, като единствените, които останаха на терена от първата част, бяха Даниел Димов, Пабло Гарсия и Сами Ел Анаби. В игра влязоха Иван Дюлгеров, Живко Атанасов, Влатко Дробаров, Васил Панайотов, Марин Милушев, Цветомир Панов, Евгений Сердюк и Леандро Андраде.

В 53-ата минута Леандро Андраде получи топката отляво, нахлу в наказателното поле и стреля, но топката мина покрай вратата. В 60-ата минута Черно море отново поведе в резултата. След центриране на задна греда, вратарят на Добруджа отклони топката, която попадна във Влатко Дробаров, който от близо вкара за 2:1. В 71-вата минута Леандро Андраде получи топката отляво, напредна по линията на пенала и насочи топката в мрежата за 3:1. Малко след това червен картон получи Живко Атанасов за грубо влизане. Неговото място зае Росен Стефанов.

В следващия кръг от Първа лига Черно море гостува на Ботев Пловдив на 20 ноември, събота, от 15:15 часа.