Звездата на Септември София Валери Божинов говори пред репортерите след победата на тима на Славко Матич с 2:1 над Септември Симитли. 

"В Симитли се играе много трудно, тежко се гостува. Важни три точки по пътя ни в efbet Лига, където да ни дават по телевизията. Апетът идва с яденето, нали така? Стъпка по стъпка. Имаме един от най-добрите треньори, с които съм работил", призна Божинов. 

"Добър психолог, не се шегувам, но стилът му се доближава до Гуардиола и Шави, бил е на стаж при тях. Нашият стил е такъв - да надиграваме отборите, да се наслаждаваме по време на мач. Ще направим всичко възможно да влезем в efbet Лига. Честито на президента, на треньорите, на ръководството! Поздравявам Септември Симитли за мъжката игра."

"Сравнението с Манчестър Сити и Барселона е много голямо, да, но ние ще се опитаме. Треньорът ни е фантастичен, сигурен съм, че с него ще постигнем големи цели. Уважение и респект към Етър, Спартак Варна, Хебър, Миньор Перник, но се надявам нашата приказка да продължи. С победите идва и самочувствието, младите момчета вдигат качеството."

"Септември може да покаже на Ясен Петров, че има млади момчета, но това е от догодина. Матич и Гуардиола си приличат - и двамата нямат прическа като моята. Между мен и баща ми има вече закачка, познавам добре Янтра, за първи път ще се изправя срещу баща ми, надявам се ние да победим."

"Г-н Михайлов и г-н Бербатов правят обиколки, аз правя обиколка със Септември във втория ешелон. За мен е чест и удоволствие - Симитли, Добрич и т.н., посрещат ме винаги е респект и уважение, обичам България. Не се знае какво ще правя след футбола, за мен това е един плюс", допълни Божинов.