Валери Божинов даде интервю пред NOVA, в което говори за подготовката, която провежда със Септември, какво смята да прави след футбола и стадионите на българските тимове. Бившият нападател на Левски, Фиорентина, Ювентус, Манчестър Сити и Спортинг Лисабон коментира и какво го е впечатлило най-много в работата му със Славко Матич, като не спести похвалите си за сръбския наставник.

“Супер е да съм отново във форма. Радвам се да работя с такъв човек – откровен, искрен. Мисленето ни е едно и също. Имаме химия помежду си. Сигурен съм, че ще направя една топ подготовка. Както той ми каза, а и аз го мисля – ще ме върне във футбола. Той е психолог, не само треньор, изкарва максимума от всеки. Той ще върне Септември в Първа лига.

С професионализма си ще накара отбора да играе топ футбол. Манталитетът, психиката му и всичко му е на топ ниво. Един ден ще е топ треньор в топ отбор. Върна ми желанието за футбол, кара ме да се чувствам жив. Принципите му на работа са като тези в чужбина. Момчетата също ми дават криле. Малко изоставам, но след месец-месец и половина се надявам да ги прескоча дори. С желание, воля, амбиция и правилна нагласа всичко се получава. Пожелавам успех и на Матич, и на Чандъров, а защо да не остана и да помогна на момчетат“, започна нападателят.

LAP.bg
54 снимки

„Визитката работи за мен, но е важно да се подготвя добре. Още имам контакти тук и там, но без работа не става. Аз препоръчах Душан Влахович, вярно е, говорих с Корвино. Казах му, че ако сега даде 5 милиона, след време ще го продаде за 50-60“, продължи бившият играч на Фиорентина.

„Държавата трябва да помага на футбола, искам всички да имаме стадиони. Без помощта на държавата няма как да стане. Аз искам всички отбори да имат стадиони – ЦСКА, Левски, Ботев Пд, Локо Пд, Славия с господин Венци Стефанов. Ако всички сме обединени в каузата български футбол, ще прогресираме. Дано държавата помогне, както помогна Виктор Орбан в Унгария“.

„След 2-3 години не знам къде се виждам. На този етап се наслаждавам на тренировките със Славко Матич. Надявам се моят любим Левски да стигне Европа – това е равносилно на титла. Септември има мач с Левски за Купата. Казах и на Чандъров, по-добре мачът да е на „Герена“, момчетата да усетят тръпката“, завърши Божинов.