Отборите на Ботев Враца и Септември София се изправят един срещу друг в директния двубой за място в efbet Лига. Срещата на стадион "Славия" стартира в 19:00 часа и ще можете да я наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим сблъсъка минута по минута.

Врачани завършиха на второ място в групата, която определя изпадащите. Тимът завърши с две точки повече от изпадналите Монтана и Етър. По този начин Ботев се добра по плейофа за оцеляване в елита.

Треньорът на тима Веселин Великов заяви в дните преди мача, че не разбира защо баражът със Септември трябва да се играе в столицата. Той все пак е уверен, че неговият отбор е по-класният и трябва да го покаже на терена.

За тази среща Великов няма да може да разчита на опитния полузащитник Даниел Гаджев и на Атанас Зехиров, които са наказани, докато Самир Аясс беше контузен, но вече тренира нормално. За него обаче ще се решава преди мача дали ще може да вземе участие.

Септември, от своя страна, завърши на третата позиция в крайното класиране във Втора лига и по този начин стигна до срещата с Ботев. Отборът на Христо Арангелов завърши сезона в изключителна серия от 10 поредни двубоя, в които не допусна загуба. В тях тимът записа 9 победи е само 1 равенство.

Софиянци ще търсят завръщането си в българския елит за първи път от три години насам. Те бяха за последно в елита през сезон 2018/2019, когато, в края на кампанията, играха бараж за оставане с Арда, но паднаха с минималното 0:1 от финалиста за Купата на България през настоящия сезон.


19:00 часа | БОТЕВ ВРАЦА - СЕПТЕМВРИ СОФИЯ

Вероятни състави на двата отбора:

БОТЕВ ВРАЦА: Красимир Костов – Юлиан Ненов, Илия Миланов, Венцислав Керчев, Мариян Николов, Христо Златински, Никола Колев, Даниел Генов, Чавдар Ивайлов, Петър Атанасов, Дориан Бабунски

Старши треньор: Веселин Великов

СЕПТЕМВРИ СОФИЯ: Николай Банков - Ал. Тодоров, Асен Георгиев, Ив. Арсов, Валентин Ачков, Георги Сърмов, Атанас Кабов, Гаврилов, Хр. Казаков, Кр. Пешов, Марио Илиевски

Старши треньор: Христо Арангелов


Главен съдия: Драгомир Драганов, град Варна

Стадион: "Славия", град София