Ботев (Пловдив) надигра с категоричното 4:0 втородивизионния Марица (Пловдив) в контролна среща, играна на базата на "канарчетата" в квартал "Коматево". Мартин Секулич, Антоан Бароан и Самуел Акере бяха точни за успеха на "жълто-черните", а Мирослав Пушкаров си отбеляза автогол.

По време на спаринга старши треньорът на Ботев Душан Керкез използва трима играчи на проби, чиито имена не бяха обявени от клуба, а в игра за тима се завърна Дилан Мертенс, който близо половин година лекуваше тежка контузия. 

startphoto.bg
31 снимки

Домакините поведоха в резултата още в 6-ата минута, когато Мартин Секулич се разписа с далечен удар от около 20 метра, при който вратарят на Марица Петър Начев не се намеси убедително. 

В 30-ата минута “канарчетата” разиграха добре по левия фланг Балоянис центрира по земя към Уме Емануел, който стреля с левия крак, но топлата срещна напречната греда

В 54-ата мин Марица можеше да изравни, след като влезлият като резерва Георги Трифонов получи отдясно в наказателното поле и шутира силно по диагонала, но Ханкич успя да избие в корнер. Десет минути след това Ботев удвои аванса си. Мирослав Пушкаров си отбеляза автогол в опита си да изчисти прострелно центриране отдясно.

В 70-ата минута "канарчетата" получиха право да изпълнят дузпа. Антоан Бароан се зае с изпълнението и реализира за 3:0.

Малко преди края Илиян Йорданов от състава на Марица бе изгонен от игра за пререкание със страничния съдия, а в 86-ата минута Самуел Акере вкара четвърти гол, след като добави на празна врата след удар на Мертенс и неубедителна изява на вратаря на гостите и по този начин оформи крайния резултат.