Ботев (Пловдив) се наложи с 4:0 над съгражданиците си от Марица с 4:0. Контролната проверка се игра на Футболен комплекс „Никола Щерев – Старика“ и бе продиктувана от паузата в родния шампионат.

„Канарчетата“ изцяло контролираха мача през всичките 90 минути.

ПФК Ботев Пловдив
13 снимки



Първият гол падна в 18-тата минута след като главния съдия отсъди 11-метров наказателен удар в полза на Ботев – Мартин Секулич застана зад топката и отбеляза във вратата на Марица.

До края на първата част последваха няколко добри ситуации пред вратата на гостите от Марица, но резултатът се запази 1:0.

През вторите 45 минути Душан Керкез използва всички налични футболисти на резервната си скамейка. Участие в проверката взеха и юношите на клуба – Димитър Папазов, Валери Владимиров, Симеон Турлаков, Димитър Урумов и Радослав Караманов.

В 57-та минута Емануел Уме с техничен удар отбеляза след подаване на Дилан Мертенс за 2:0. Влезлият като резерва Антоан Бароан пък отново се разписа за „жълто-черните“ – нападателят реализира в 69-тата минута на мача след асистенция отново на Мертенс.

Играта остана изцяло в наказателното поле на Марица и така в самия край на срещата появилия се от резервната скамейка Константинос Балоянис вкара и 4-ия гол в мача.

СТАРТОВ СЪСТАВ НА БОТЕВ: Кайзер (K), Ето’o, Папазов, Ван Хертъм, Перера, Ннади, Колев, Мертенс, Играч на проби, Уме и Секулич

РЕЗЕРВИ ЗА БОТЕВ: Русев, Балоянис, Владимиров, Турлаков, Балтанов, Карабельов, Урумов, Караманов и Бароан