Ботев Пловдив II записа второ поредно равенство във Втора лига. В среща от втория кръг "канарчетата" завършиха наравно 1:1 при визитата на Добруджа.

Двубоят на стадион "Дружба" в Добрич не бе най-добрият за "жълто-черните", но въпреки това пловдивчани стигнаха до равенството. Във втори пореден мач в герой за пловдивчани се превърна Иво Казаков, който реализира и при равенството 1:1 срещу Литекс.

Домакините стартираха по-активно двубоя, като държаха инициативата, а пловдивчани разчитаха на контраатаки. Именно при такава в 8-ата минута Иван Василев стреля от добра позиция, но топката се отклони от външната страна на мрежата.

В 11-ата минута домакините получиха опасен свободен удар на метър пред наказателното поле, но от последвалото изпълнение не се стигна до заплаха за вратата на Славков. В 20-ата минута, след изпълнение на тъч и центриране, Даниел Димов прати топката във вратата на Ботев за 1:0.

До края на първата част положение се откри пред Иван Василев, но ударът на нападателя в 28-ата минута мина покрай вратата. Второто полувреме премина при равностойна игра, а головите положения почти липсваха.

В 62-ата минута Кристиан Добрев центрира от свободен удар и Иван Василев засече с глава, а кълбото мина на сантиметри от гредата. 4 минути по-късно комбинация между родените през 2004 година Даниел Гичев и Никола Гелин завърши с удар на Гелин, но той бе блокиран от защитник.

В 74-ата минута Иво Казаков се появи в игра, а само три минути по-късно нападателят отново се превърна в герой за "канарчетата". Благовест Данчев центрира от корнер, където на първа греда Иво Казаков изпревари защитник и с глава насочи неспасяемо топката във вратата за 1:1.

Следващият мач на Ботев II е в сряда срещу Левски Лом. Двубоят е от 20:00ч. на "Футболен комплекс Ботев 1912".