Изпълнителният и спортен директор на Созопол – Румен Димов, бе специален гост в предаването „Обзор на Втора лига” по DIEMA SPORT. Силният човек на тима от едноименния град говори за ситуацията в клуба, слабия старт на сезона и бъдещето на „небесносините”.

След три поредни загуби в първите три кръга, Созопол най-сетне записа успех над Дунав Русе. Димов обясни какви са причините за колебливия старт.

„След този резултат срещу Дунав е нормално настроението при футболистите да е по-приповдигнато. При мен като ръководител е малко по-спокойно. Момчетата все пак си го заслужиха и дори направихме реверанс и днес получиха почивен ден, тъй като снощи се забавляваха и от утре започва подготовка за следващия кръг”, каза Димов.

„И ние не очаквахме този старт на сезона. Малко неочаквано бе за нас. Аз винаги съм казвал, че оправдания винаги могат да се намерят. Оправданията обаче са за слабите ръководители, за слабите треньори, за слабите футболисти и затова някакви си не обичам да говоря за тези неща. Направихме една смяна на кръвта в отбора, в рамките на един полусезон се разделихме футболисти, които бяха водещи, които бяха лидери на този клуб. По една или друга причина решихме да дадем шанс на по-млади футболисти. В първите три кръга участваха изключително млади играчи. В момента в отбора имаме само четирима, които са над 30 годишна възраст”, допълни той.

Чуйте цялото интервю с изпълнителния директор на Созопол в прикаченото видео.