Старши треньорът на Спортист Своге Борислав Кьосев даде "отлична" оценка на отбора за представянето му като гост във Втора лига и "слаба" за домакинствата. След десет мача Спортист заема осмо място с актив от 15 точки (четири победи, три ремита и три загуби). Отборът изостава на четири точки от лидерите в класирането.

"Оценката мога да я разделя на две. При гостуванията - отлична, а при домакинствата – слаба. Що се отнася до шампионата, получават се много равностойни и оспорвани мачове, а така мисля, че ще се поддържа интрига и в долната, и в горната част на класирането до последните кръгове. Дано продължи така.

"Със сигурност нашето място е в първата половина на таблицата и се надявам да сме възможно по-напред. Хубаво ще бъде да направим няколко поредни победи, за да се утвърдим в челото и да играем мачовете с по-голяма увереност и спокойствие. Тогава мисля, че ще ни се види играта такава, каквато искаме да бъде.

"Съжалявам за всички мачове, в които загубихме и се радвам на всяка победа, която постигнахме. Направихме две равенства у дома срещу водещи отбори, като Монтана и Етър, в които мачове се представихме добре и дори заслужавахме да победим. От тези два мача също съм доволен. Като цяло трябва да правим повече анализи на мачовете, които сме загубили, за да видим къде грешим и да го коригираме".

Кьосев бе запитан и защо отборът печели по-лесно като гост, а не като домакин.

"Отговорът се крие в това, че отборите, когато пристигнат в Своге, играят по-затворено и ние не намираме правилния път до противниковата врата. С новите попълнения, които наскоро дойдоха, мисля, че нещата се променят и това се видя в последното ни домакинство срещу Спартак Плевен. Другото нещо, което оказва голямо влияние на един отбор при домакинските мачове, е публиката, която по една или друга причина отсъства от нашия стадион. Това ще е нашата мисия – да върнем хората от града по трибуните. В следващите мачове се надявам да постигнем повече победи и да го направим", отговори той.

За да подсили отбора, Спортист привлече Светослав Диков и Владимир Семерджиев.

"Те са отлични и класни футболисти. Привличането им направи отбора ни много по-стойностен. Трябваше им малко време да се синхронизират с останалите играчи и резултатът започва да се вижда. В последните 4 мача имаме 3 победи. Не само двамата, но и останалите момчета работят добре и имат достатъчно потенциал отборът да стане от борещите се за предни позиции. Просто трябва много работа и нещата ще са ок", продължи Кьосев.

"Преди една седмица на Георги Николов му бе направена интервенция на коляното и мисля, че до края на месеца ще започне да тренира. Надявам се възможно най-бързо да имам възможност да го използвам, защото знаете колко ценен е той за отбора. Отбеляза немалко голове. Сигурен съм, че ще се върне бързо в оптимална форма, защото той е отговорно момче с мислене на професионален футболист".

На Спортист му предстои мач за купата на България срещу Ботев Нови Пазар и треньорът не иска да вижда отпускане в състава си.

"Искаме да се представим добре и ако може да срещнем някой от грандовете от Първа лига, за да зарадваме хората от града с мач на нашия стадион. Най-важното от тези мачове е да излезем без контузии и наказания, за да сме по-конкурентоспособни в първенството", завърши той.