Бившият президент на Дунав – д-р Симеон Симеонов, коментира събитията около "драконите", които изпаднаха от българския елит и сега се борят за съществуването си. 

Пред "Котаспорт" д-р Симеонов намекна, че русенци са по-добрият отбор в сравнение с Монтана, но причините за загубата с 1:4 в решаващия бараж са други. 

"Моралът е един от големите проблеми на футбола. Включително, смея да твърдя и в последния мач на Дунав – баража с Монтана. Аз съм категоричен, че отборът на Дунав може да стане сутрин в 8 часа, след кафето, и да бие Монтана. Други причини имаше за резултата и играта на отбора в мача. Но няма как да ги коментирам, защото нещата са недоказуеми." 

Антон Узунов
57 снимки

"Това още веднъж потвърждава мнението ми, че българският футбол трябва да започне своето развитие много, много отдолу, включително с чужденците", допълни д-р Симеонов. 

"Не съжалявам, че се занимавах с български футбол. Тези 11 години ще останат незабравими. Още в началото знаех какъв ще бъде краят. От футбола всички си тръгват разочаровани и разорени. Аз си тръгвам само разочарован, за моя радост, но това е футболът в България - уличен бой, без всякакви правила. Не препоръчвам на никого да се занимава с футбол".

"Много ми е мъчно, че Дунав изпадна, но изкуственият растеж на всеки отбор, включително на Дунав, е нещо много вредно. Ние освен школата, нищо друго не успяхме да направим в тези години. Закъсняхме с подобренията по базата, сега вече е страхотна, всичко както си му е реда, но когато играехме в Лига Европа, тренирахме на терен, който не може да се нарече и селски. Така че това е скъпо удоволствие и трябват хора с доста пари и любов към футбола."

15 снимки

"Буквално се разсипваш просто. Финансови проблеми, битовизми, всичко ти е на главата, но това е участта на президента. Може би по-големите клубове могат да назначат различни хора за тези нива, но ние в Дунав Русе никога не сме можели да си го позволим. Така е трябвало да се случат нещата. Пожелавам на новите собственици да се справят по-добре от мен и моя екип, нашите усилия бяха недостатъчни."

"Как се стигна от Лига Европа до изпадане? Темата е много дълга, но накратко. Закъсняхме с подобренията на базата. Един президент не може да не подсигури подобаващи условия за футболистите. Другата основна причина е, че когато отборът беше в подем, не се сетих да удължа договорите на тогава играещите футболисти. След края на сезона, при натрупано самочувствие, техните финансови претенции изведнъж пораснаха. Ние станахме отбор от средно ниво, нещата станаха трудни. Нямах сили отраз да сложа край и се налагаше да помагам, но така е трябвало да стане. Боли ме, но това ще остане едно добро приключение за мен", допълни д-р Симеонов. 

"Аз нямам конфликт с никого. Феновете искат някой да издържа отбор. Казах им да го направят те. Вижте какво се случва в Левски. Нашите фенове не са събрали една стотинка, докато Левски вече 5-6 месеца се издържа от феновете. Оказа се, че няма смисъл да се харчат пари за 500 човека, които идват на стадиона, а в началото не беше така."