Специално сформирана работна група ще изготви варианти за актуализиране на програмата на efbet и Втора лига в зависимост от развитието на обстановката и решенията на държавните власти, съобщиха от БФС след спешната среща, на която бе взето решение първенствата в професионалния ни футбол да бъдат спрени до 13 април 2020 г.
 
"Всички решения на Българския футболен съюз са своевременно съгласувани с Министерството на младежта и спорта, Министерството на здравеопазването, Националния оперативен щаб, ФИФА и УЕФА, като след конферентния разговор с представителите на Европейската футболна централа и страните-членки във вторник, 17 март, ще бъде внесена по-голяма яснота около календара на местните и международните турнири", пише в официалния сайт на БФС.
 
Българският футболен съюз препоръчва на футболните клубове да спазват всички мерки за ограничаване на разпространението на заразата, ако вземат решение да продължат тренировъчния си процес.
 
Ръководството на БФС своевременно ще информира обществеността за всички последващи мерки и решения, причинени от извънредната обстановка в страната.