Наставникът на Спартак Варна, Васил Петров, остана много разочарован от накъсаната игра по време на загубата на неговия тим с 1:2 срещу Литекс в последен мач от днешната програма във Втора Лига. Специалистът сподели, че леките фаулове, които се свирят, не помагат на никого. 

„С човек по-малко е нормално да е по-трудно. Направихме груби грешки отзад, включително две лоши грешки на вратаря. У него, може би, имаше напрежение и това му повлия. Не искам да се оправдавам. Дори с човек по-малко имахме характера да се борим. Жалко е обаче, че във Втора Лига постоянно се накъсва играта и не се оставят тимовете да се състезават. Това влияе на развитието на играчите. Тези играчи сдобиват лоши навици и това не им прави чест. Трябва да се обърне внимание на това. Има хора, които са в комисии и не правят нищо по темата. Това не важи само за Литекс, а важи за всеки млад играч – не може да падат и да симулират, за да бавят времето. Това трябва да се изкорени“, започна младият наставник.

„Лоша беше проявата на Никола Борисов. Съжалявам много за играча на Литекс, пожелавам бързо възстановяване“.

„Трябва да сме позитивни и да се борим в следващите кръгове. Няма връщане назад, силен отбор сме и трябва да го покажем в следващите кръгове“, завърши Петров.