Отборите на Берое и Янтра завършиха 0:0 в контрола, играна на спортната база "Берое". Това стана три дни след завръщането на тима от Стара Загора, който беше на лагер в Турция.

За Берое не игра контузеният Зария Ламбулич. За Янтра също заради травми не играха Даниел Гаджев и вратарят Петър Иванов, както и болният Симеон Тулраков.

Първата по-сериозна опасност пред една от двете врати бе в 16-ата минута, когато капитанът на Янтра Петър Казаков стреля от пряк свободен удар в левия горен ъгъл на вратата на Иван Караджов, който спаси, а след това се намеси и при добавката на Георги Недков. Малко по-късно играчите поискаха дузпа за това, че след центриране на Вили Трибуле защитник на Янтра игра с ръка в наказетлното поле, но съдията не отсъди нарушение.

Имаше сериозно разбъркване в наказателното поле на Янтра в 36-ата минута след центриране на Симеон Мечев, но не се стигна до доректен удар. Удар на Тони Иванов от тима от Габрово бе блокиран в края на първата част.

В 56-ата минута Денислав Станчев от Берое опита нещо средно между удар и центриране отляво, но топката излезе в аут. В 66-ата минута Тонислав Йорданов стреля в стената от фал. В 83-ата минута Емил Колев от Янтра стреля неточно с глава. 

При подновяването на първенството Берое ще приеме ЦСКА на 12 февруари (неделя) от 14:15 часа.

Янтра ще поднови сезона с домакинство на втория тим на ЦСКА 1948 на 11 февруари (събота) от 14:00 часа.

Автор: Христо Бонински/БТА