Чужденци в българския футбол има и във Втора лига. Един от тях е Максим Кос - белгийският нападател на Струмска слава. Пред специализираното предаване на DIEMA SPORT за Втора лига Кос разказа за себе си, досегашните впечатления и амбициите му да остане в сърцата на българските фенове.

"На 26 години съм, родом от Белгия, дойдох в България, защото е едно ново предизвикателство за мен. Имам опит в Белгия, но исках да сменя моята среда. Говорих с някои играчи, които са били тук", започна Кос.

"Юго Коантар е французин и пазеше на Струмска слава, говорих с него и с Кристоф Мадиангу от Септември. Казаха ми хубави неща и реших да дойда в България. Тук животът не е лесен, но за мен е отлична възможност да тренирам и да правя най-доброто за развитието си. Чувствам се добре в Струмска слава. Трябва да работя и да правя най-доброто за отбора."

"Когато имам свободно време, обичам да разпускам с приятели и с приятелката ми. Най-трудното нещо за мен е, че те не са до мен. Но аз съм тук да работя, това е футболът, той е целият ми живот и трябва да правя компромиси, за да се развивам."

"Мисля, че всичко друго е ок, моят агент говори английски, някои от играчите също, с другите от отбора може да е трудно, но когато играем футбол, говорим на един и същи език."

"Когато бях малък, играех футбол всеки ден. Но никога досега не съм играл в Първа лига. Това е моето желание, да заиграя във вашата Първа лига, както го направи Юго Коантар."

"Моята майка ме записа в първия ми клуб в Белгия. Мога да играя като крило и нападател, обичам да бележа голове. Вече отбелязах първия си гол за Струмска слава, забравих срещу кой отбор беше. Забравих им името. Това не беше лесен мач, но бях много щастлив. Малко бях тъжен, защото нараних своя крак. Някой ме ритна и трябваше да изляза принудително. Но имах достатъчно време да отбележа. Не мога да кажа колко гола мога да реализирам до края на сезона. Надявам се да са поне 6. Ако вкарам повече, ще е страхотно."

"Любимите ми футболисти са Роналдо, Меси и Неймар. Харесвам технични футболисти, защото това е стилът на игра, който обичам да практикувам. Възнамерявам да направя добро име в България и да остана завинаги в сърцата на вашите фенове."