Легендата на Етър Велико Търново Красимир Балъков пожела на местния тим да вземе победата срещу Царско село в 29-ия кръг и така да си гарантира директна промоция в Първа лига от следващия сезон.

Етър води в класирането с 59 точки, като има 3 пред втория Септември София. Ако спечели домакинството си на стадион „Ивайло” тимът на Станислав Генчев ще остане твърдо първи, каквото и да се случи в последния кръг.

„Смятам, че треньорите са дали наставленията си. Трябва да бъдат спокойни, уравновесени и заредени с много енергия, в което не се съмнявам. Разбира се, трябва да чакат мига, в който да си постигнат успеха”, заяви Балъков пред камерата на DIEMA SPORT.

„Не трябва да забравяме, че младите треньори, които са талантливи и сега ръководят отбора, имаха основата, положена от опитен специалист като Георги Василев. На него сме изключително благодарни. Станислав Генчев също има много добри резултати. Дано днес спечели трите точки и да се класираме в Първа лига.”

„Аз имам много спомени с Етър Велико Търново. Какво да кажа – може би първият ми мач, в който успях да отбележа гол. Това е само един от спомените. Разбира се, и всички мачове срещу големите отбори. Тези мачове са незабравими.”

„Аз винаги давам съвети, когато ме питат. Оставил съм треньорите да работят абсолютно на спокойствие. Когато ме потърсят за съвет, винаги им давам.”

„Нека да си свършим днес работата и да видим какво ще се случи, нека победим и се поздравим след мача. После веднага ще има събиране, на което да се обсъдят всички организационни неща как ще се случват. Ще трябва да се вземат директни решения по най-бързия начин за следващия сезон, който се гласим да го играем в Първа лига.”

„Аз съм си треньор по принцип и няма начин да не мисля за завръщане. В момента наближава периодът, в който се сменят треньори. Нека оставим времето да покаже.”

„Не един път съм го казвал – Лудогорец е изключително добре организиран, с много добра база, много добра организация. Съвсем логично е те да бъдат шампиони. Има малко отбори, които могат да се конкурират с тях. Единият от тях е ЦСКА, който все още в процес на изграждане. Смятам, че в най-кратки срокове те ще започнат да конкурират Лудогорец за титлата. Надявам се и други отбори да тръгнат по този път, защото ако нямаме 4-5 равностойни отбора, които да се борят за върха, няма да ни е силно първенството.”

„Аз вярвам в националния отбор, в селекционера Петър Хубчев и целия му треньорски щаб. Стискам палци да направи необходимото. Първата стъпка вече е факт. Неслучайно успяхме да победим Холандия. Трябва да вярваме на Петър и на целия треньорски щаб, цялата общественост да го показва с присъствие на стадиона”, заяви още Балъков.