Старши треньорът на Монтана Атанас Атанасов определи като "война" борбата за второто място във Втора лига.

След успеха над Литекс специалистът изрази оптимизъм и в шансовете на своя отбор за място в Първа лига.

"По принцип аз казах и преди мача, добър отбор с добър треньор. Млади момчета, което е бъдещето, играят много грамотен футбол, донякъде победихме с повече опит. Иначе не сме ги превъзхождали с кой знае какво. Равностоен мач. Второто полувреме имахме доста ситуации, с които не можахме да си решим мача."

"Поредица от мачове концентрацията в началото на мачовете ни е ниска. Трябва това да го отхвърляме. Първите минути грешки, този път ни се размина."

"Малко по-лежерно влизане в срещата, по-голямо самочувствие, което не виждам защо да имаме, не сме чак такава класа пред останалите."

"Сега е война за второто място, то си личи и от точковия ни актив. Остават ни три срещи, две за първенство, трябва на всяка цена да спечелим, и баражът, ако искаме да играем в Първа лига, а това го искаме всички."

"В съблекалнята има футболисти, които си имат задължения, шефът съм аз. Те изпълняват това, което кажа, готвят се, оттам насетне си носят отговорността."

Атанасов, който пое Монтана преди броени дни, коментира и как се е стигнало до третия му престой в клуба: "Поканата към мен дойде от президента и от кмета. От тези хора, които са сега, трябва да запазим почти всичките. За мен е реално, ако не беше реално, нямаше да приема да застана начело на Монтана. Отборите, които се борят и ще бъдат на бараж от Първа лига, мисля, че не е чак толкова голяма разликата."

"Трябва да играем по-бързо, футболистите трябва да мислят затова, имат качество и ще го правят, макар че ние сме две седмици заедно и не може всичко да стане. Нещата като баланс се наслагват."

"Всичко го искат, най-вече ръководството, играчите сигурно го искат повече и от ръководството. Едно е да играеш в Б група, друго в А. Като свърши всичко ще седнем, ще говорим в детайли накрая като видим какво ще стане. Моят слабост е да се дава повече шанс на млади футболисти."

"Засега договорът ми е до края на сезона, разбирането е най-малкият проблем."

"Казах го и като дойдох. Ние трябва да изиграем пет мача, които да изиграем на краен предел. И двата мача ще бъдат много тежки за нас, и за съперниците, естествено."

Във видеото вижте и мнението на един от асовете на Монтана Николай Цветков.