Треньорът на Черноморец Бургас Ангел Стойков даде интервю, след като "акулите" започнаха подготовка за пролетния дял на Втора лига. Специалистът говори пред клубния сайт на бургаския клуб. 

След трудния първи полусезон какви са целите на отбора за пролетта?

Първо, за много години на всички! Наистина минахме един много труден първи полусезон с оглед на ситуацията, в която попаднахме, но въпреки всичко с доста усилия стигнахме някакво ниво, което мен лично, а и като клуб нас не ни задоволява. Ще търсим да вдигнем нивото и да подобрим резултатите. Ще бъде много трудно, така че ни предстои много сериозна работа.

Бяха привлечени двама нападатели. Какво ще донесат Тонев и Бадара на отбора?
 
Специално с тях двамата искаме да засилим нападателната мощ. Имаме проблем особено когато Живко Петков не беше на линия след наказание или контузия, изпитвахме сериозни проблеми в атака. Но ние имаме нужда от подобрение във всички линии и основно в средата на терена, така че ще продължим да търсим начин да подобрим нашето представяне.
 
Към отбора се присъединиха и опитните Алекси Желязков и Мирослав Косев. Какво очакваш от работата с тях?
 
Първо, благодаря им, че приеха поканата на клуба. Това е част от стратегията и развитието на клуба - разширяване на неговата структура. Както казахте и вие, те са едни изключително опитни футболни хора, работили на много високо ниво в България и в чужбина. Аз съм сигурен, убеден съм, че ще бъдат от полза за клуба, за положителната работа и резултати.
 
Ти си свързан с отбора от дълго време като играч и треньор. Какво е чувството да водиш родния си клуб?
 
Първо съм щастлив и благодарен, че имам тази възможност да работя в Черноморец. Благодаря за поканата и за доверието, които получих и продължавам да получавам от ръководството. В същото време е огромна отговорност в една толкова трудна обстановка, в толкова трудна ситуация. Трябва да се справим и това може да стане само с общи усилия, както е било досега.
 
Сподели ни твой любим спомен с Черноморец.
 
За мен всички спомени, които са свързани с Черноморец, дали все още като дете и привърженик, дали когато вървяхме към стадиона, гледахме мачовете на мъжкия отбор, или след това, когато постъпих в ДЮШ на Черноморец, са все приятни и любими спомени. Това може да го каже само човек, който е преминал през всички тези етапи, а аз смея да твърдя, че в момента в екипа има такива хора. Надявам се един ден заинтересоваността на феновете към футбола отново да е на това ниво и хората да изпитват удоволствие, че Черноморец има мачове в Бургас.
 
Какво би пожелал на бургаските фенове?
Пожелавам първо здраве, много положителни емоции, повече позитивизъм и подкрепа към отбора. Отборът е на всички, отборът е на град Бургас и заедно, с общи усилия можем да изпълним целите, които сме си поставили.