Треньорът на Черноморец Бургас Ангел Стойков говори след равенството 0:0 срещу Спартак Варна на "Лазур". Той сподели, че отношението и сериозността са най-важните качества в неговия отбор. Той добави и, че "акулите" са били напълно равностойни на съперника си, който е фаворит за спечелване на шампионата. 

"Искам да поздравя състезалите, защото много се трудиха. Влагането им през седмицата и днес на мача направи така, че да сме равностойни и на моменти да превъзхождаме Спартак Варна. Знаете как изглеждахме преди две седмици и сега как изглежда. Отношението и сериозността са най-важните качества. 

В първите 10-15 минути бяхме малко респектирани. След това придобихме увереност, стигнахме и до чисти положения, които не вкараме. Трябва да признаем, че Спартак също имаше своите ситуации. Организацията на играта ни даде възможност да се противопоставим. За момента това е почти максимума, което могат да дадат съзтезателите. Късно влязохме, закъсняме със селекцията. Влязохме без почти никаква подготовка. Преодоляхме тези трудности и днес изглеждахме по друг начин. 

Мисля, че зрителите останаха доволни от показаното на терена. Важно е не само за Бургас, но и за други градове да имат футбол. Надявам се в близко бъдеще да се върнат традициите. 

Марица е много добър отбор. Те могат да бият всеки отбор в групата. Зависи как ще им се противопоставим. Ще се възстановим, а след това да може да направим и добър мач в Пловдив", каза Стойков.