Бранителят на Спартак Варна – Ангел Грънчов, коментира пред DIEMA SPORT предстоящия двубой със Септември, атмосферата при „соколите“, разликите и приликите между бившия наставник Валентин Илиев и сегашния треньор на тима Васил Петров. Юношата на ЦСКА обяви, че малко отбори имат публика като на Спартак и обеща да се раздава до последно за феновете на варненци.

„Моите очаквания са за здрав сблъсък. Два добри отбора, играем привлекателен футбол. Дано победим и зарадваме нашата публика. Причините за слабия старт са много, да не навлизаме в подробности. За наша радост, бързо се окопитихме. С всеки изминал ден нещата стават все по-добре. И с Васил Петров, и с Вальо Илиев се работи лесно. Основната разлика за момента са резултатите“.

„Отборът има цел – завръщане в Първа лига. Вальо Илиев имаше огромно желание да дойда, това също бе фактор. С малко размисъл реших, че е добре да дойда тук. Изиграл съм всички минути от началото на сезона. Лесно се адаптирам, където и да отида. Доста от момчетата тук ги познавам от дълги години“.

„Колективът е от първия ден, рядко така се получава. Това е нещо, което ни бута напред. Настроението не е по-различно от предишните седмици. Имаше много приказки, но настроението винаги е било в съблекалнята. От първия ден до момента. Адмирирам изключително подкрепата на феновете, достатъчно са изстрадали. Те много си обичат отбора, аз много го уважавам. До последния ми ден тук ще се боря за този клуб. Малко отбори могат да се похвалят с такава подкрепа въпреки негативните резултати. Мога да им обещая единствено, че ще се борим до края. Спартак Варна липсва на българския футбол. Разполагаме с качествен състав. Имаме не само стартови 11, а и скамейка. Имаме висок потенциал. До момента не сме го показали напълно“.