Носителят на Купта на България Локомотив Пловдив се е насочил към привличането на защитника на Локомотив София Педро Ферари. „Черно-белите” са готови да дадат на „столичните железничари” двама свои футболисти, за да вземат бразилеца, пише Меридиан Мач. В „Надежда” могат да акостират Мустафа Абдулахи и Уирис Де Оливейра. Вторият е перспективен млад футболист, но много рядко получава шанс от Бруно Акрапович през този сезон. Основна бариера пред тях е и притежанието на паспорти извън ЕС.

Любопитното е, че Педро Ферари е предложен на Бруно Акрапович през лятото, но босненският специалист е преценил, че няма да може да му предостави достатъчно игрово време. През есента на няколко пъти скаутът на „смърфовете” Ванчо Траянов е наблюдавал изявите на бранителя.

Педро Ферари изигра силен полусезон за „столичните железничари”. Прави впечатление, както доброто му включване в офанзивен план, така и премерената му игра в защита. 24-годишният защитник взе участие в 17 срещи във Втора лига, в които реализира едно попадение. Бразилецът вкара много красив гол срещу Септември София при драматичната загуба с 1:2.