Отборът на Септември София продължи безгрешната си серия от началото на сезона във Втора лига. В 8-ия кръг момчетата на Милен Радуканов показаха много характер и класа, за да изковат трудна победа с 4:2 над гостуващия Хебър.

Тимът на Николай Митов пристигна в столицата след само 1 победа в предишните си 3 мача (2 загуби и 1 реми), затова беше решен да се върне на верния път. Още в 4-ата минута пазарджиклии излязоха напред в резултата след поредица от грешки в защитата на домакините. Бранителите не успяха да изчистят центрирането на Божидар Васев, а Октай Хамдиев от близко разстояние късметлийски нацели напречната греда. Тодор Чаворски стигна първи до отскочилата топка и направи 0:1.

Оттук нататък Септември натисна много сериозно и логично изравни, макар и чак в 41-ата минута. Георги Русев вкара ефектен гол с глава след отлично центриране на Александър Башлиев отдясно – 1:1.

Второто полувреме отново стартира с ранен гол за Хебър. В 48-ата минута Юлиян Попев извърши безумен фаул срещу Веселин Марчев в наказателното поле и това доведе до дузпа. От бялата точка точен беше опитният бранител Асен Георгиев – 1:2.

Оттук нататък Септември натисна много сериозно и логично стигна до пълния обрат. Георги Русев изравни резултата в 60-ата минута след изстрел от 6-7 метра, който рикошира в защитник и заблуди вратаря в немалка степен – 2:2.

Опитният голаджия Преслав Йорданов даде аванс на септемврийци четвърт час преди края. Той засече с глава хубаво центриране на Попев от левия фланг и разстреля вратаря Петър Дебърлиев – 3:2.

Осем минути преди изтичането на редовното време Павел Петков получи пас отдясно в наказателното поле на Хебър, след като гостите сбъркаха при разиграване в собствената си половина. Крилото много лесно се справи със своя пазач и нанесе страховит шут в близкия горен ъгъл за крайното 4:2.

В класирането Септември продължава да поддържа равенството в точките с лидера ЦСКА 1948 – и двата тима имат по 21 – като головата разлика за тима на Радуканов е малко по-лоша. Хебър от друга страна записа 3-а загуба за кампанията и остава 9-и с 10 точки.