ЦСКА и Пирин не се победиха в контролна среща играна в Благоевград, завършвайки 0:0. Така момчетата на Бруно Акрапович записаха пети мач без допуснат гол във вратата си. Най-сериозната опасност пред вратата на домакините сътвори Али Соу, но след намеса на вратаря топката нацели гредата в 36-ата минута на мача.

Lap.bg.
14 снимки

Домакините от Пирин сътвориха първата атака към вратата на съперника, но не сполучиха да отбележат гол още в първата минута на двубоя.

Постепенно ЦСКА започна да организира по-добре играта и в рамките на две минути изпълни два корнера, но така и не сполучи да се разпише.

Пирин създаде най-чистото положение пред вратата на съперника в 10-ата минута, като Бусато трябваше да спасява опасен удар. Пет минути по-късно "орлите" получиха правото да изпълнят пряк свободен удар на около 20 метра от вратата на Бусато, Златинов застана зад топката , но ударът му мина над напречната греда.

В 19-ата минута Пеняранда центрира в наказателното поле на Пирин, но Шейтанов уверено улови кълбото. В следващата минута ЦСКА получи правото да изпълни пряк свободен удар на граничата на наказателното поле отдясно на вратаря на домакините. Тибо Вион стреля опасно, но бранител на домакините изби в корнер. След центрирането не се получи нищо опасно пред вратата на Пирин.

ЦСКА опита интересна атака в 33-ата минута, но центрирането на Вион не намери добре съотборник в наказателното поле на Пирин и топката излезе в аут. Две минути по-късно Йомов преодоля съперниковата защита и излезе на голова позиция, но диагоналният му удар мина на сантиметри от страничната греда на Шейтанов. Минута по-късно Антов стреля опасно, но вратарят на Пирин изби в корнер.

Удар на Соу намери гредата след намесата на Шейтанов преди да излезе в пореден корнер в 36-ата минута, но отново Пирин оцеля без да допусне гол в тези минути.

В 42-ата минута Вион и Пеняранда изпълниха късо пряк свободен удар, последният стреля, но топката излезе в корнер, а след него отново нямаше опасност за вратата на Шейтанов.

Пет минути след началото на втората част Пеняранда се разходи из отбраната на Пирин, стреля добре, но топката отново не намери целта, след като мина на сантиметри от лявата греда. В 53-ата минута Йомов стреля опасно, бранител изби в корнер. След изпълнението му отново фланговия играч на "червените" получи възможност да стреля, но отново не намери целта.

Петър Занев отправи опасен удар в 61-ата минута към вратата на Пирин, но отново липсваше точността и топката излезе в аут. Минута по-късно наставникът на ЦСКА Бруно Акрапович предприе смени и на терена се появи ганаецът, който е на проби - Бисмарк Чарлс.

Пирин опита да организира опасна атака към вратата на ЦСКА в 76-ата минута, но спечели само корнер. След изпълнението му бранителите на ЦСКА се справиха като Матей изби напред. В последните десетина минути ЦСКА натисна съперника в търсене на попадение, но удари на Антов и влезлия като смяна Кери не намериха целта.

В добавеното време на двубоя Кери изпълни отлично пряк свободен удар, но вратарят Петров спаси удара и така срещата приключи с равенство - 0:0.

Пирин - ЦСКА 0:0

Ето и съставите на двата отбора:

Пирин: Шейтанов, Попев, Дюлгеров, Бодуров, Тодоров, Янев, Старокин, Станоев, Златинов, Гущеров, Гощелиани

резерви: Петров, Бастунов, Йорданов, Николов, Митев, Хендерсън, Банев, Либяховски, Бенгюзов, Георгиев, Карачанаков, Исуф


ЦСКА: 1. Густаво Бусато (в), 11. Петър Занев (к), 2. Юрген Матей, 28. Пламен Гълъбов, 26. Валентин Антов, 18. Брадли Мазику, 20. Tиаго Родригез, 15. Тибо Вион, 9. Адалберто  Пеняранда, 22. Али Соу, 10. Георги Йомов
 
резерви: 25. Димитър Евтимов (в), 19. Иван Турицов, 8. Греъм Кери, 21. Амос Юга, 23. Ахмед Ахмедов, 24. Джером Синклер, , 7. Енрике Рафаел, 3. Жеферсон Телес, 4. Иса Худа, Бисмарк Чарлс