През следващата година Нефтохимик ще разполага с най-добрата тренировъчна база в Бургас, обещават от клуба. Това трябва да се случи след реконструкцията на терените в Спортен център „Изгрев“. Община Бургас вече започна ремонта и скоро всички възрастови групи от „зелената“ школа ще могат да провеждат пълноценен тренировъчен процес. Част от средствата за изграждането на базата са дарение от компания „Кроношпан“.

Ето какво споделят още от клуба:

Най-големият от трите терена, който в момента отговаря на размери за Футбол 9, ще бъде разширен до оптималните футболни размери и на него вече ще могат да тренират целесъобразно всички формации от ДЮШ. В Изгрев вече ще могат да се провеждат и официални срещи от първенствата, включително до юноши младша възраст.

След ремонта качеството на работа в академията на Нефтохимик ще се повиши максимално. На по-големите възрастови формации вече няма да се налага да пътуват за тренировки до Долно Езерово и Българово, а ще имат всички необходими условия тук. Теренът ще бъде с най-модерното изкуствено тревно покритие, покриващо всички стандарти за качество.

Подобрението на спортната база ще затвърди лидерската позиция на Нефтохимик в професионалната подготовка на футболни таланти. Специалистите, работещи в клуба вече отчитат повишен интерес от деца и юноши, трениращи в момента в други клубове в региона. „Зелената“ школа има изградени традиции в изграждането на кадри за професионалния футбол и това личи от десетките имена, тръгнали от Нефтохимик и прославили града и страната, благодарение на подготовката си в Нефтохимик.