Дублиращият отбор на Ботев Пловдив допусна загуба с 0:1 от Литекс Ловеч. Срещата от 8-ия кръг на Втора лига се игра на "Футболен комплекс Ботев 1912".

В пореден мач "канарчетата" не успяха да реализират головите си положения. "Жълто-черните" са вкарали едва два гола от началото на сезона, като имат едва две точки в актива си.

Мачът с Литекс бе равностоен, но опитът на гостите се оказа решаващ.

Секунди по-късно Самуел Акере се отчете с индивидуален рейд и стреля от малък ъгъл, но право във вратаря. В 15-ата минута удар на Нади Точукву мина над вратата.

В 22-ата минута Никола Георгиев стреля от средна дистанция, Християн Славков се намеси неубедително и топката влетя във вратата за 0:1. В 29-ата минута играч на гостите проби отляво и стреля, но топката се спря във външната част на мрежата.

След почивката пловдивчани така и не успяха да осъществят натиск, за да вземат поне до точката. В 53-ата минута Акере намери Касов отдясно по атаката, но последвалият удар бе отразен от вратаря.

Последваха два неточни удара на гостите, а в 68-ата минута Славков отрази удар с глава след центриране от фаул. В 75-ата минута при идентично положение отново вратарят на Ботев изби влизащата под гредата топка, а в самия край нападател на ловчанлии пропусна останал очи в очи с младия страж.